Prinsessenboontjes met tomaat 2

minder dan 60 min. 

  Ingrediënten: 4 personen

  • 700 gram prinsessenbonen (diepvries of vers)

  • 5 tomaten

  • 1 ui of charlot

  • 3 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

  Bereiding:

  1. Kook de boontjes in licht gezout water gedurende +/- 15 min.

  2. Giet de boontjes af.

  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpan en stoof er een versnipperde ui of charlot in.

  4. Ontvel de 5 tomaten.

  5. Voeg er de 5 in blokjes gesneden tomaten onder.

  6. Dek af en laat gedurende 15 à 20 min. op een zacht vuur gaar worden.

  7. Voeg nu de boontjes in.

  8. Kruid met peper en zout.

  9. Voorzichtig omzetten.

  10. Nog heel even verder garen.

Tip: het is de bedoeling dat de tomaten geen tomatensaus word !